Programació La 2

Dissabte, 24 abril de 2021
06.00
Arsenal animal
Escupitajos y pinchazos
Petites i letals criatures plenes de verí letal mostren que la supervivència no es tracta només de la grandària, les dents i la força bruta. Alguns animals tenen l'habilitat d'escopir per alimentar-se o defensar-se, i altres utilitzen els seus agullons per mantenir a ratlla a tot el que s'hi acosti.
Documentals
Durada: 5'
06.05
El viaje a la India de Joanna Lumley
Desafiant les carreteres de Bombai, la Joanna fa una passejada en una companyia de taxis exclusivament femenina de la ciutat i visita el Times of India, on el seu oncle va ser editor del diari les dècades de 1930 i 1940.
Documentals
Durada: 45'
06.50
Detrás del instante
Manuel Outumoro
Lliurament dedicat a Manuel Outumuro, que narra la història d'una accidentada sessió de fotos amb l'actriu Carmen Maura. Allò va fer que el fotògraf gallec, un referent en el món de la fotografia de moda i cinema, entengués molt millor com retratar els personatges famosos, sobretot actors i actrius.
Documentals
Durada: 30'
07.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
Planeta selva
Una jungla de aromas, Australia
Els boscos d'eucaliptus d'Austràlia s'han adaptat als diferents ambients de l'illa més gran del planeta. Els seus boscos són la llar d'una variada i cridanera fauna, que inclou els coales, els cangurs arborícoles i les guineus voladores, entre altres.
Documentals
Durada: 30'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.35
Para todos La 2
El programa se centra en el medi ambient. Són moltíssims els serveis que la naturalesa aporta i una manera de cuidar-la és a través de les anomenades infraestructures verdes o maneres de connectar ecosistemes aïllats per altres infraestructures creades per l'ésser humà. L'espai visita un exemple d'aquest esforç de connexió: l'anell verd de la badia de Santander. A més es parla sobre tecnologia. Sovint se situa a la filosofia en les antípodes de la ciència. No obstant això, aquesta separació és més que dubtosa. Des d'Aristòtil i els pensadors àrabs medievals, es poden trobar estudiosos de la filosofia atrets per alguna ciència o viceversa. Marta Càceres entrevista Carlos Javier González Serrano, professor de filosofia i president de la Societat d'Estudis sobre Schopenhauer. Finalment, en la secció sobre innovació social es coneix la iniciativa de Sean Sherman, un prestigiós xef que pretén recuperar i adaptar la tradició culinària indígena sioux dels Estats Units.
Altres
Durada: 30'
11.05
Nacido explorador
Inclou Escocia: la tierra del lago Ness, Sudáfrica: encuentros inolvidables, India: una tierra increible i Marruecos: pueblo secreto: Richard Wiese descobreix els misteris del Marroc. El seu viatge comença a Fes, famosa mundialment per la seva ceràmica; recorre la medina, i segueix de principi a fi el treball dels adobers. A continuació, en les remotes muntanyes de l'Atles, el Richard visita una comunitat de berbers.
Documentals
Durada: 105'
12.50
Descubrir
Java
A Java, l'illa més poblada d'Indonèsia i del món, es viatja des de la capital, Yogyakarta, fins al majestuós volcà Brom. En el camí, es visita Borobudur, el temple budista més gran del món, i el temple hinduista de Prambanan, tots dos patrimoni de la humanitat.
Documentals
Durada: 30'
13.20
El hombre y la tierra: serie canadiense
Inclou Gran fauna canadiense (I) i Invierno en Canadá: El mes de novembre una gran part del Canadà està coberta de neu. L'equip, volant en plena nevada, es desplaça fins a la tundra àrtica per filmar la migració hivernal dels caribús i els bisons que van cap a les prades més abrigades.
Documentals
Durada: 60'
14.20
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 45'
15.05
Trucks
La máquina de Eólo-España
El transport especial també té el seu buit en la sèrie. Es transporta una pala, de 49 metres de llarg, d'un aerogenerador des de Ponferrada fins al Port de Ferrol.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Arsenal animal: Cabeza y extremidades i Arsenal animal: Alguns animals comparteixen un do sorprenent: el d'utilitzar el mitjà que els envolta per ocultar-se i pràcticament desaparèixer gràcies al camuflatge. En aquest repàs pels millors mestres de la disfressa, es troba l'os polar, el pingüí, el pregadéu i el pop, entre altres.
Documentals
Durada: 105'
18.05
Atlántico
Las Islas Afortunadas
L'equip viatja a les Canàries, les Illes Afortunades. Des de Lanzarote fins a l'illa de la Palma, l'equip segueix l'obra de l'escultor César Manrique, trepitja el sòl lunar del Timanfaya, puja al Teide, s'endinsa al Parc de Garajonay i, finalment, visita l'Observatori Astrofísic.
Documentals
Durada: 45'
18.50
Guardianes del patrimonio
Operación Versus
El detectiu privat Jorge Colomar, al costat de la divisió de Patrimoni Cultural de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, reconstrueix els majors robatoris d'art succeïts a Espanya en l'última dècada.
Documentals
Durada: 30'
19.20
La leyenda del rey Arturo
El rei Artur és un dels personatges llegendaris més famosos de la Gran Bretanya. Va començar sent una llegenda gal·lesa, però es va convertir en un heroi universal i atemporal, en un monarca mític capaç de governar el seu regne juntament amb els seus cavallers en diferents èpoques, de manera que es va obrir un forat en la història.
Documentals
Durada: 50'
20.10
Senderos del mundo
A València, l'Amador es prepara per fer un tram de la ruta La defensa del Sur del Camino del Cid. A més, Juan i Migas s'internen a l'àrid desert israelià del Néguev per arribar al llegendari Mar Roig. Finalment, la província de Terol és el destí triat per l'Ana per a una apassionant ruta amb bicicleta.
Documentals
Durada: 65'
21.15
El viaje a la India de Joanna Lumley
En el seu últim tram del viatge per l'Índia, la Joanna va primer al Parc Nacional Ranthambore, on observa un tigre en estat salvatge i coneix el treball de l'ONG local Tiger Watch. Més tard va a Delhi, lloc de grans contrastos entre la riquesa i la pobresa. Finalment viatja a Dharamsala, per veure al dalai-lama i torna on va néixer.
Documentals
Durada: 45'
22.00
El cine de La 2: La biblioteca de los libros recha
En un poble de la Bretanya existeix una peculiar biblioteca que alberga llibres rebutjats per les editorials. Una jove editora visita el lloc i descobreix una novel·la magistral. El seu autor és algú anomenat Henri Pick, un cuiner d'una petita pizzeria ja mort. Segons la seva vídua, Pick mai va llegir un llibre i l'única cosa que va escriure en la seva vida va ser la llista de la compra.
Pel·lícules
Durada: 100'
23.40
La noche temática
Inclou Julie Andrews. La melodía de una vida i Ciudadana Jane Fonda
Documentals
Durada: 115'
01.35
El pueblo contra el agente naranja
A finals del gener de 2021, es va celebrar l'històric judici de l'activista Tran To Nga contra 26 companyies químiques fabricants de l'agent taronja, acusades de ser les responsables de milions de víctimes afectades a Vietnam. Unides per la lluita i les tragèdies personals, Tran To Nga, des de França, i Carol Van Strum, des dels Estats Units, lideren un moviment mundial per posar fi a l'ús d'aquest herbicida letal i exigir que aquestes empreses retin comptes pels danys causats irreparables.
Altres
Durada: 60'
02.35
Pel·lícula: Who Am I: Ningún sistema es seguro
El Benjamin, un jove inadaptat i geni dels ordinadors, comença a sentir-se integrat quan, juntament amb el seu carismàtic amic Max i els seus socis, formen un revolucionari grup de hackers disposats a tot per fer-se notar.
Pel·lícules
Durada: 100'
04.15
La huella del crimen
El caso del cadáver descuartizado
El primer de maig de 1929, a del Mediodía de Madrid, va aparèixer el cadàver d'un home amb les mans i el cap amputats. Es tractava de Pablo Casado, industrial barceloní habitual freqüentador d'ambients homosexuals.
Documentals
Durada: 60'
05.15
El origen de la mafia. Nueva York
Inclou Nuevas fronteras i Fin del juego: Luciano, incapaç de tornar de l'exili a Itàlia, veu com el seu imperi criminal és un caos i competeixen entre ells per tenir el control de la família. A més, a Costello el volen assassinar, però sobreviu. Finalment, Genovese és enviat a la presó i Gambino apareix com la nova era d'una generació que mata sense pensar-ho.
Documentals
Durada: 80'